Bærekraftig landbruk
Bærekraftig landbruk
Partners gir opplæring i bærekraftig landbruk. Gjennom organisk landbruk, husdyrhold og effektive landbruksteknikker blir bøndene på landsbygda bedre rustet til å klare seg selv. Dette sikrer at barna i disse landsbyene har nok og næringsrik mat. I tillegg til opplæringen, får landsbyene tilbud om det utstyret de trenger for å starte fiskedammer, ris- og grønnsaksproduksjon eller starte med husdyrhold. Målet er å tilby nok hjelp til å komme i gang, og kunnskap nok til å fortsette på egenhånd.

Frø for generasjoner
Kommersiell bruk av genmodifisert frø og korn er forbundet med mange spørsmål, det være seg økologiske, politiske, sosiale, etiske, moralske, økonomiske, vitenskapelige og helsemessige. Frø og korn genmodifiseres for å styrke enkelte egenskaper, men har også den konsekvens at det kan ikke tas såkorn fra egen avling for å skape ny avling. Dette rammer i stor grad fattige bønder (og bønder i avsidesliggende områder) som ikke har midler til å kjøpe nye frø hvert år.
Frøene våre er bærekraftige. På flere steder i Myanmar har vi nå «frøbanker». Vi samler frø fra våre økologiske planter som vi gir videre til lokale bønder og interne flyktninger. Disse frøene er naturlige og vil produsere mer frø som kan brukes i mange «grønnsaksgenerasjoner». Det vil si at ett lite frø ikke bare blir til mat én gang, men kan fortsette å brødfø sultne barn i det uendelige. Det er hva vi kaller langsiktig tenkning.

Utviklingsgårder og opplæringssenter
Mae Jo utviklingsgård og opplæringssenter gjennomfører opplæring både på gården, og i områder inne i Myanmar så langt finansiering og tilgang tillater.
Det langsiktige målet med Eden er at det skal være et senter i dette området hvor medlemmer fra andre samfunn kan komme og få opplæring i landbruk og husdyrhold. Hvis den politiske situasjonen tillater det, har samfunnet i dette området et ønske om å starte videregående skole i området. Dette vil også være til gavn for Eden utviklingsgård og opplæringssenter, fordi flere innbyggere i området kan få enklere tilgang til utdanning. Partners jobber med Karen Agricultural District Department for å strategisk planlegge hvordan vi kan utvikle prosjektaktiviteter på dette området.

System for Rice Intensification
SRI-metoden er en veldokumentert metode som har sin opprinnelse på Madagaskar på 1980-tallet. SRI-ressursen er fritt tilgjengelig Cornell universitet sin nettside. Partners’ utviklingsteam har tilpasset SRI-metoden for å passe til de lokale forholdene i Myanmar. SRI er basert på blant annet prinsipper som redusert plantetetthet, bedre jordforhold gjennom tilføring av organisk materiale og endret vanningsmønster for å bedre rot- og planteutviklingen. Gjennom disse prinsippene bedres bøndenes økologiske og sosioøkonomiske forutsetninger.
Landbruk for utdanning



